VAD  HÄNDER NU? 2024


SKOGSRÖTTER - Turné skolgårdar, festivaler 

STÄPPVARGEN - Turne´våren 

KOMPOSTSÅNGER . Turne vår/ sommar 

MS CIRRUS - Premiär 24 Mars på Faxen i Ramsele

VINTERGATANS VISKNINGAR 

VI GRÄVER DÄR VI STÅR - Premiär höst/ Vinter
SKOGSRÖTTER


En musikteater föreställning, en rullande sagovagn, ett möte här och nu. En föreställning för skolgårdar, gator och torg. När luckorna öppnas presenteras sånger, sagor, dikter och allehanda överaskningar.

Följ med in i skogens dunkla myter och sagovärld...


Var: På turné vår, sommar, höst säsong

Manus och Regi: Petra-Eleonora Svedberg

Musik och ljud: Kamilla Sol

Medverkande: Petra-Eleonora Svedberg, Kamilla Sol, Karin Jonsson


Turné 2022 - 2024VINTERGATANS VISKNINGAR - WHISPERS OF MILKY WAY 

Ett kulturutbyte, en föreställning och en workshop. En barn och familjeföreställning från skogens djupaste myrer. Bauerska troll möter indiska gudar i sagor under vintergatan. En  musikalisk rörelseföreställning  i samarbete med Kerala museum och Muhanam cultural center - pundicherry.

 

Var: Turné i Sverige och indien.

Medverkande: Petra-Eleonora Näslund,Karin Jonsson,  Kamilla Sol, Mathias Gustafsson,  


Turne´2022-2024


Kompostsånger i Blomsterlådan


 Ett musikaliskt odlingsprojekt i samarbete med cafez - lek för ändring.

Föreställningen är en interaktiv och musikalisk lek om blommor och blad med dockor och växtpoesi. Sagan framförs av två aktörer som med sång, dockor och rörelser berättar den spännande historien om det lilla, lilla fröet och dess resa till en stor och vacker solros.


Litet klipp ur föreställningen

https://www.youtube.com/shorts/piNkz0Rh4FY


Var: Turné vår 24

I föreställngen  ingår  en odlingsworkshop med trädgårdsmästare Susanne Olsson. Medverkande: Amanda Fritzen, petra-Eleonora Svedberg


STÄPP VARGEN


En historia som influerat 70-rörelsen såväl hemma i kollektivet som i resten av världen. En tidsanda men också en saga och resa in i vårt undermedvetna.

Allvar och fest i ett psykadeliskt fyrverkeri. Det här är vår jubileumsföreställning då Skogsnäs kollektivet fyller 50 år! Varmt Välkommen till en teatral, musikalisk afton du aldrig förr skådat....


Var: Premiär 17 Juli på Skogsnäs Jubileumet 23. Spelas vecka 29 därefer turne´

Medverkande: Elias Grind, Karin Jonsson, Jannie Nielsen, Ingegerd Evans, Petra-Eleonora Svedberg, Jonny Persson, Kamilla Sol, Mathias Gustafson, Lars Svedberg mfl..

Tekniker: Jon Warik, Scenografi: Erik Gärdegård, Kostym: Sara Mårskog. Mask: Roswitha Nordieng


På Turné Våren 24. 


CIRRUS OCH HAVETS SÅNGFölj med oss ut på havet och dyk ner i bråddjupet och utforska dess mysterier. Med dockor, berättande, musik och rörelse visualiseras och vävs samma denna berättelse om ett barn på ett stort fartyg, ett barn på väg mot ett nytt land. En flykt, en saga, en framtid. En föreställning både om havet och om att få ett nytt hem. På den långa resan över havet möter barnet på havsmonster, sirener, valar, krakar och blåmusslor och resan förvandlas från ett tårfyllt avsked till en underbar resa och förståelse för vår värld.


Var: På turné vår, sommar, höst säsong

Manus och Regi: Petra-Eleonora Svedberg

Musik och komposition: William Larsen Näslund

Medverkande: Petra-Eleonora Svedberg, William Larsen Näslund, Jonas Maceulius


Turné 2024 - 2025
VI GRÄVER DÄR VI STÅR


Just nu söker vi stöd och projekterar för att arbeta fram vår nya föreställnig. En 20-årig kavalkad av politiska beslut och dumheter, ett kaos bland jord och spadar, här grävs både det ena och det andra fram i historiens mylla. 


Världen där utanför tycks krypa närmare våra skogar i en rasande fart. Media flödet når ända in till granarnas skugga och det med besked! Det ska rustas för krig, det ska byggas nya batterifabriker, mera vindkraftsparker, det ska dämmas älvar. Det ska skjutas vargar och älgstammar som aldrig förr! Och mitt i media-bruset tar vår föreställning fart med spadar och jordhögar på scenen grävs det som aldrig förr. Det är en längtan att hitta ett ursprung/ att gräva efter sina rötter....Börja om från början.


Var: På Skogsnäs Kulturhus samt på turné höst 24 + Vår 25

Manus och Regi: Petra-Eleonora Svedberg

Medverkande: Petra-Eleonora Svedberg, Karin Jonsson, Ingegerd Evans, Lars Svedberg, Mathias Gustafsson mfl.